Fa típusok


A WeWood órák elkészítése során egyetlen fát sem vágnak ki, minden  óra visszamaradt ipari nyesedék fából készül!

map

Tasmán fekete fa

(BARNA)  Acacia Melanoxylon

TASMANIAN-BLACKWOODAEz egy igen kemény fa ami Tasmánia erdeiben őshonos. Fekete fának is szokták hívni annak ellenére hogy a színe egyáltalán nem fekete. Csillógó, aranybarna, és a legjobb faanyag a finom kézműves munkákhoz, könnyű vele dolgozni, stabil és hosszantartó. Ennek a fának a magjai is igen tartósak, akár évtizedek után is könnyedén fa növeszthető belőle

Grenadil fa

(FEKETE)  Dalbergia Melanoxylon (Mpingo)

BLACKWOOD-SAMPLEA száraz szavannai régióból származik, főként közép- és délamerikából. Kiderült hogy többek közt az egik legkeményebb és legsűrűbb fa a világon. Az ókori egyiptomban használták és és importálták több ezer évvel ezelőtt. Napjainkban főként padlónak és hangszerek gyártásánál használják. Az Afrikai feketefa segíthet a mindennapi élet kreatív és intellektuális változásaiban és elháríthatja a kommunikációs akadályokat. Azt mondják ez a fa felsorakoztatja a Saturnus erőit, valamint úgy viselkedik mint egy csatorna a spirituális és a fizikai birodalmak között.

Juharfa

(BÉZS) Acer campestre / Acer pseudoplatanus

MAPLE-SAMPLEEz a koszos szőke színű fa alltalában házak füstölésénél, valamint a kulináris művészetekben használt, valamint olzan hangszereket készítenek belőle mint a gitár vagy hegedű. Azt mondják a juharfa jelképezi a teremtés színvonalát, a kommunikációt, kötődést, forradalémat, újjászületést, gyógyítást, művészetet, szépséget. A juhar fokozza az intellektuális törekvést és tanulási vágyat. Úgy ismert mint az utazók fája, azoké akik élvezik a változás és mozgás energiáját.

VeraWood

(TEREP ZÖLD) Bulnesia Sarmientoi ( Argentine Lignum Vitae)

VERAWOOD-SAMPLEEz a fa Dél-Amerikában őshonos, a gyógyszeriparban herbál teákat készítenek belőle, valamint szerszámok nyelének, teherhordásra, szigetelő hüvelynek és hajóépítésnél is használják. Ennek a fának a színárnyalata a halványsárgás olivától, a sötétebb fajta erdőzöldön át, a majdnem egészen feketéig terjed. A színe hajlamos sötétülni az évekkel, különösen fény hatására.

INDIAI RÓZSAFA

(CSOKOLÁDÉ) Dalbergia Latifolia

INDIANROSEWOOD-SAMPLEEz az étcsokoládé színű fa igen erős és kemény, kap egy kiváló csiszolást, és a leginkább a sakk fekete figuráihoz, és billiárd dákókhoz használják. Gyakran megtalálható benne sávokban a lila és a piros különféle árnyalatai, minden darabnak megvan a maga egyedi színe. Az indián rózsafa táplálja a spiritualitásod és segít manifesztálni vágyaid, álmaid. Illata hagyományosan használt idegnyugtatásra, meghülésre, fejfájás ellen, olajai a szóbeszéd szerint erősítik az immunrendszert, megvédenek a vírusok ellen, és meg a sejteket is regenerálják.