Fa típusok

A WeWood órák elkészítése során egyetlen fát sem vágnak ki, minden  óra visszamaradt ipari nyesedék fából készül!

TASMANIAN BLACKWOOD (BARNA)  Acacia Melanoxylon

A Tasmániai Fekete fa, egy igazi őshonos fajta Tasmánia erdőiben. Bár neve alapján feketének gondolnánk,színe egyáltalán nem fekete. Gyönyörű barna színe fekete színnel keveredik, igazán nagyszerű fa fajta. Könnyen munkálható és ezért szívesen használják bútorok, hangszerek készítéséhez. Mindamellett roppant erős szerkezetű, masszív nehezen törik. Meleg hatású ,barátságos és kényelmes otthoni érzetet biztosít.

AFRICAN BLACKWOOD (FEKETE)  Dalbergia Melanoxylon (Mpingo)

A grenadilfa vagy grenadill, (szuahéli nyelven: mpingo) a Dalbergia melanoxylon nevű afrikai fafaj, a belőle nyert faanyag neve. Gyakran fekete gesztje miatt tévesen afrikai ébennek is nevezik, de nem az ébenfákkal, hanem a paliszanderekkel áll közeli rokonságban. A legértékesebb, legdrágább faanyagok egyike. Vékony, sárgás szíjrácsa alatt a bíbor-barnától a mélyfeketéig terjedő színű, nagyon finom textúrájú, olajos fényű geszt található. Felületén edényeket, bélsugarakat csak nagyítóval lehet látni. Rönkjei szabálytalan alakúak, görbék, nem hengeresek. Nagyon kemény, nagyon nehéz fa, de az ébenfáknál sokkal kedvezőbb mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Juharfa (BÉZS) Acer campestre / Acer pseudoplatanus

E fa anyagát gyakran hasznosítják húsfüstölsénél és a szakácsművészetben. Sok hangszer-, például a hegedű- és a gitárkészítésnél is ezt használják.

VeraWood (TEREP ZÖLD) Bulnesia Sarmientoi ( Argentine Lignum Vitae)

A Verawood Dél-Amerikában  Argentína, Bolívia és Peru határvidékein honos fafajta. Használják  gyógyteákhoz, edények és hajók készítéséhez. A fa erőteljes gyógyító tulajdonságáról híres, fájdalomcsillapító hatású, például artritiszben szenvedők számára. Színe nagyon változatos, a sárgás olíván át a mély erdő zöldön keresztül egészen a barna,néha fekete színű. A színei a nedvességtől és fénytől függően alakulnak ki. Jellegzetes illattal rendelkezik.

INDIAI RÓZSAFA (CSOKOLÁDÉ) Dalbergia Latifolia

Az indián rózsafa nagyon erős és nehéz, kiválóan polírozható, és a sakk készletek fekete elemeihez illetve fekete billiárdgolyókhoz ezt a fát használják. Sokszor bíbor és vörös erezettel rendelkezik, amely minden darabnak egyedi színezetet ad.