Kosár

FA TÍPUSOK

A WeWood órák elkészítése során egyetlen fát sem vágnak ki, minden óra visszamaradt ipari nyesedék fából készül!

Tasmán fekete fa

(BARNA)  Acacia Melanoxylon

Ez egy igen kemény fa ami Tasmánia erdeiben őshonos. Fekete fának is szokták hívni annak ellenére hogy a színe egyáltalán nem fekete. Csillógó, aranybarna, és a legjobb faanyag a finom kézműves munkákhoz, könnyű vele dolgozni, stabil és hosszantartó. Ennek a fának a magjai is igen tartósak, akár évtizedek után is könnyedén fa növeszthető belőle

Grenadil fa

(FEKETE)  Dalbergia Melanoxylon (Mpingo)

A száraz szavannai régióból származik, főként közép- és délamerikából. Kiderült hogy többek közt az egik legkeményebb és legsűrűbb fa a világon. Az ókori egyiptomban használták és és importálták több ezer évvel ezelőtt. Napjainkban főként padlónak és hangszerek gyártásánál használják. Az Afrikai feketefa segíthet a mindennapi élet kreatív és intellektuális változásaiban és elháríthatja a kommunikációs akadályokat. Azt mondják ez a fa felsorakoztatja a Saturnus erőit, valamint úgy viselkedik mint egy csatorna a spirituális és a fizikai birodalmak között.

Juharfa

(BÉZS) Acer campestre / Acer pseudoplatanus

Ez a koszos szőke színű fa alltalában házak füstölésénél, valamint a kulináris művészetekben használt, valamint olzan hangszereket készítenek belőle mint a gitár vagy hegedű. Azt mondják a juharfa jelképezi a teremtés színvonalát, a kommunikációt, kötődést, forradalémat, újjászületést, gyógyítást, művészetet, szépséget. A juhar fokozza az intellektuális törekvést és tanulási vágyat. Úgy ismert mint az utazók fája, azoké akik élvezik a változás és mozgás energiáját.

VeraWood

(TEREP ZÖLD) Bulnesia Sarmientoi ( Argentine Lignum Vitae)

Ez a fa Dél-Amerikában őshonos, a gyógyszeriparban herbál teákat készítenek belőle, valamint szerszámok nyelének, teherhordásra, szigetelő hüvelynek és hajóépítésnél is használják. Ennek a fának a színárnyalata a halványsárgás olivától, a sötétebb fajta erdőzöldön át, a majdnem egészen feketéig terjed. A színe hajlamos sötétülni az évekkel, különösen fény hatására.

INDIAI RÓZSAFA

(CSOKOLÁDÉ) Dalbergia Latifolia

Ez az étcsokoládé színű fa igen erős és kemény, kap egy kiváló csiszolást, és a leginkább a sakk fekete figuráihoz, és billiárd dákókhoz használják. Gyakran megtalálható benne sávokban a lila és a piros különféle árnyalatai, minden darabnak megvan a maga egyedi színe. Az indián rózsafa táplálja a spiritualitásod és segít manifesztálni vágyaid, álmaid. Illata hagyományosan használt idegnyugtatásra, meghülésre, fejfájás ellen, olajai a szóbeszéd szerint erősítik az immunrendszert, megvédenek a vírusok ellen, és meg a sejteket is regenerálják.